http://www.mylifept.com/?refriwerator=handel-mit-bin%C3%A4re-optionen-demokonto&e60=82 Plötsligt var sommaren över, oj va tiden går. Och lika snabbt gick den sista veckan, antagligen för att vi haft så roligt. Tiden går väl snabbt när man har roligt? Vecka 31 har bjudit på både moln och vind, men vi klagar inte. Skönt med lite svalare väder och otroligt roligt med lite mer vind.

como conocer chicas en puebla  

here På måndag morgon var det elva spända och förväntansfulla elever som satt och väntade på att få sitt namn uppropat, varav majoriteten var seglare från tidigare somrar. Så måndagen och resten av veckan var det mycket fokus på att finslipa sina kunskaper och även lära sig nya fortsättnings moment inom jollesegling. Men många hade inte seglat sen förra sommaren så vi tog en ganska mjuk start för att kolla så vi fortfarande hade koll på hur båten skulle riggas och hur styrningen fungerade. Det seglades under måndagen halvvind i en åtta, och för fortsättarna låg fokus på att använda rorkultsförlängare och runda bojarna på ett korrekt sätt.

enter  

http://melroth.com/?komp=trading-on-line-corso&305=40 Under tisdagen så ökade både vinden och temperaturen. Under förmiddagen så kapsejsade eleverna för att kunna svalka sig men även så klart för att lära sig hur båten ska vändas upp om man råkar kapsejsa någon gång utan mening. Vilket faktiskt hände senare i veckan. Efter lunch så seglades det återigen halvvind, men denna gång så gjordes det gippar istället för slag. Alltid viktigt att göra gipparna säkra, speciellt när det blåser lite mer. Vinden hade mojnat mycket under natten och på Onsdagen möttes vi av ett lugnt hav. Alla fick rigga varsin båt och det seglades trekantsbana, med halvvind, bidevind och slör för att ta sig fram. Under eftermiddagen så testades ytterligare två nya segelsätt, läns och kryss, i form av en fyrkantsbana. Vissa av de som seglat mycket tidigare fick under dagen öva på att göra starter, samt att kryssa med hjälp av telltales.

go to link  

http://heartpearls.com/?mistyu=mujer-busca-hombre-colonia-roma&637=65 Fyrkantsbana var även den bana som seglades under fredag förmiddag, däremot hade det lagts till några extra moment under banans gång. Bland annat fick seglarna testa på att luta ordentligt på länsen och även att göra en 360 eller kanske en 720. Dessutom fick alla elever testa på att Manne, bojen som fick agera människa, när han ramlat överbord. Fortsatt grillförbud betydde att det inte blev någon grill denna fredag heller, men det tog vi igen med ett rekordstort knytkalas. Innan det var dags för knytkalas så var vi såklart ute och seglade lite mer. Som avslutning på veckan fick alla testa på att starta. Vi tränade alltså på att tävla, som innebär en ganska krävande och klurig startprocedur. Men det var inget som seglarna inte klarade av! Tutan tjöt och flaggorna fladdrade i tre minuter innan startsignalen gick. Plötsligt blev klockan mycket och båtarna fick tas upp på land.

watch  

Det åts sedan massvis med goda kakor, muffins och bullar. Supersmarrigt! Efter fikat var det tyvärr dags att tacka och säga hejdå för denna vecka. Men innan det var det diplom och kramar som gällde!

 

Tack för denna vecka alla seglare! Och tack för denna sommar alla andra seglare! Vi tycker som många gånger tidigare sagts att ni är otroligt underbara och vi vill tacka er tusen gånger om för att ni gör våra somrar till dom bästa!

 

Ha nu en skön höst, vår och vinter så ses vi igen nästa sommar! Kramar från Mathilda och resten av instruktörsgänget.  

 

V. 30 är nu avklarad och vi instruktörer kunde med glädje skicka hem två stycken mycket duktiga seglare i fredags. Det har varit en mycket lärorik och givande vecka för dessa killar och utvecklingen hos dem har varit stor. 

 

Måndagen inleddes med att killarna seglade 2-krona med varsin instruktör på förmiddagen. Vi övade tekniken för slag och gipp samt repeterade de olika segelsätten. Efter lunch seglade killarna tillsammans och då körde vi en trekantsbana där fokus låg på rundningar och teknik vid kryssen.

 

På tisdagen bytte vi båttyp för att få lite större utmaning. Killarna seglade Feva och dagen började med att de fick öva på att hitta balansen i båten. Därefter var det kapsejsning och ”man överbord” som stod på schemat. Efter lunch begav vi oss ut på en lite längre tur för att öva gennackern. Mycket spännande då det blåste upp en del. 

 

Under onsdagen övade vi kappsegling samt att segla med gennackern. Killarna tyckte det var mycket roligt att få testa på att tävla med båtarna. Lite mer tajta situationer utsattes de för. 

 

Sedan på torsdagen var det dags för sjökortsteori. Efter lite bansegling gick vi igenom grunderna och därefter seglade vi iväg på en lång tur mot Bovall. Vi frågade killarna om djup och de fick själva bestämma vägen till olika destinationer. 

 

Fredagen var en dag i sin egen klass. Vi startade den med teknikbana där fokus låg på kappsegling. Backning, accelerering, rullslag och 360 mm övades. Sedan riggade vi en 606 och tog med oss lunch och fika i båten.  Vi seglade till Huö och tog ned seglen samt kastade draggen. Därefter åt vi i båten och badade. Detta var mycket mycket uppskattat!

 

Tack för den här veckan! Vi instruktörer hoppas att vi även ses nästa sommar.

Första morgonen så möttes vi av ett ganska så tyst gäng, vissa hade seglat förut medans andra aldrig suttit i en segelbåt tidigare. De två första luncherna så sa instruktörerna att det här måste vara den tystaste gruppen vi någonsin haft. Ack så fel vi hade, resten av veckan lärde vi känna varandra bättre och under lunchen på fredag så funderade jag på om det kanske inte var det pratgladaste gänget hittills i sommar som satt där. Dessutom hade vi i slutet av veckan sju fantastiska duktiga seglare, som kan allt från att kränga tills båten nästan välter till att göra knopar blundandes och de tio sjövettsreglerna utantill.

 

Under måndagen så övade vi först och främst på att rigga båten, att förbereda den inför sjösättning och se till att den va sjöduglig. När båtarna senare var sjösatta så låg fokus på att förstå sig på tvärtom styrningen som gäller i en optimistjolle, de som seglat tidigare fick testa på med förlängningspinnen eller rorkultsförlängare som den heter på båtspråk. Det seglades även en bana där halvvind var det segelsätt som användes för att ta sig framåt och det gjordes slag för att svänga på båtarna.

 

På tisdag morgon så riggade vi båtarna och la i dom i vattnet, för att sedan testa på att kapsejsa. Att vända upp båten på rätt köl var inget problem, det svåra visade sig va som i många fall att vända båten upp och ner avsiktligt. Under eftermiddagen så testade vi på en ny sväng, att gippa. Visst var det lite klurigt att svänga när vinden var med i seglena hela tiden och den ökande vinden gjorde inte det hela lättare. Därför satte vi på lite mindre segel, stormsegel som vi kallar dem, på vissa av jollarna. Under onsdagen så fortsatte vi att använda oss av den nya svängen gipp, dessutom så testade vi på två nya segelsätt. Det seglades halvvind, bidevind och slör för att ta sig runt banan. Vi snackade även en hel del om hur du enklast lägger till vi bryggan utan att krocka in i den, då gäller det bland annat att ha koll på vindögat.

 

Under torsdagen så seglade alla elever ut i varsin båt för att testa på att segla fyrkantsbana. För att ta sig runt banan så seglades det halvvind, kryss och läns. Dom två sistnämnda segelsätten var nya för veckan och visst var det lite klurigt till en början. Efter lunch och ett svalkande bad så bestämde vi oss för att segla på tur och vi seglade bort till badplatsen Hästedalen. På ditvägen så hade vi medvind och fick släppa ut på seglen för att fånga maximalt med vind, medans vi under hemvägen fick skota in och kryssa hem till klubbstugan,

 

Solen sken och det var väldigt varmt redan tidigt på fredag morgon och vi instruktörer bestämde oss för att göra en rolig teknikbana med möjligheter till bad. Något som uppskattades av alla elever. Att stå på kanten, krypa runt masten och ta upp centerbordet och kränga på länsen var lika roligt som utmanande. Och visst resulterade det i några svalkande och välbehövda dopp.Den klassiska fredagsgrillen var inte ett alternativ på grund av värmen och således grillförbud, men det var inget problem för oss. Vi åkte istället ut till en ö i närheten för att där äta vår medtagna kalla mat som inte behövde grillas. Efter lunch och ny energi så badades det, både av elever och instruktörer. När vi kom hem till klubbhuset igen så plockade vi upp optimisterna ur vattnet och ställde in dom i stället vi hämtat dom ur på måndag morgon. Sedan var det dags för knytkalas och vi pratade om vad vi hade tyckt va roligast under veckan. Och som alltid när det är roligt så går tiden fort, plötsligt var det slut på veckan och dags för diplomutdelning. Fina seglare, tack för en jätterolig vecka! Hoppas vi ses nästa sommar, ha det bra tills dess!

 

Hälsningar från Mathilda och resten av instruktörsgänget!

 

 

 

Nu är sommarens fjärde seglarskolevecka avklarad, och under veckan har vi på övervåningen hunnit med en massa segling i fint väder och blandade vindar, många bad och en hel del seglingsteori! 

 

Måndag morgon anlände 5 taggade seglare med varierande erfarenhet av segling, men att segla 2-krona skulle bli första gången för alla. Förmiddagen inleddes med genomgång och övning av slag och gipp på land. Ganska snabbt hade alla fått grepp på rörelserna, och båtarna sjösattes för att testa både slagen och gipparna ute på vattnet på en halvvindsbana. Vid lunch hade antalet seglare ökat till 6, och efter en kort genomgång av segelsätten gav vi oss ut på tur till Ulebergshamn. 

 

Under tisdagen kapsejsade vi, och övade på hur man får upp båten om den vält. Sedan låg fokus på teknik och de olika segelsätten, och efter kapsejsningen fortsatte vi förmiddagen med måndagens halvvindsbana i form av ”åttan” och ”nollan”. Efter lunch slängdes ytterligare en boj i, och vi tränade på att segla ytterligare två segelsätt: kryss och slör. Seglingen runt banan fick korta pauser för välbehövliga avsvalkande bad från båtarna, vilket också innebar träning i ”man över bord”-manövrar och vad vi ska göra om någon skulle ramla i. 

 

Onsdagen startade med segling runt en fyrkantsbana, där vi tränade på segelsätten kryss, halvvind och läns. Innan lunch hann vi också med en genomgång av sjökort, kunskaper som sedan användes under eftermiddagens tur till Junkern. 

 

På torsdagen var det dags för en längre tur ut till Skägga. Till torsdagen hade vinden blivit starkare, och ute på öppet vatten gick stora vågor, så det var sex sjösjuka och trötta seglare som vid ett äntligen lagt till vid Testholmen utanför Bovallstrand. Efter en snabb lunch seglade vi tillbaka mot Hunnebo och SFS, inomskärs denna gång. Vägen gick genom Täresund, en smal passage vilket innebar en kryss med många slag, men som seglarna löste mycket bra! 

 

Till fredagen var det sedan dags att testa på en teknikbana, återigen i form av en fyrkant. Denna gång skulle de träna på att stanna och accelerera, svänga 360 grader och att backa. Just att backa visade sig vara lite svårt, men utöver en liten incident med ett roder och en seglare som fick ta ett litet dopp flöt allt på bra, och glada seglare gick in för grilllunch. Medan vi väntade på att grillen blev varm repeterade vi båtens delar, innan vi gick ut i solen för att äta. Seglingen avslutades med en tur ut mot Ramsvik, där de fick träna lite på krängteknik i vinden. Veckan avslutades med bad, knytkalas och diplomutdelning. 

 

Tack för en superhärlig vecka och hoppas vi ses igen nästa år (eller senare i sommar)!

På måndagen kom de ett glatt gäng som var taggade på att segla. Måndagen bjöd på mycket fint väder. efter en kort samling började vi med att lära oss varandras namn sedan började vi att rigga båtarna, efter de så fick alla testa på att styra optimist efter våra gummibåtar. Sedan satte vi på segel på båtarna och så testade vi att göra slag och vi övade på tummtricket. Efter de seglade vi en stund innan de var dags att gå in och äta lunch. När vi hade ätit färdigt tog alla barnen ett dopp för att svalka sig, sedan hade vi en genomgång av banan vi skulle segla. Vi seglade halvvind på en 8:an bana hela eftermiddagen innan de var slut för dagen.

På tisdagen startade vi dagen med att träna på att kapsejsa och efter att alla hade kapsejsat var de dags för lunch. Efter lunchen fick barnen bada, de var drygt 30 grader och sol på eftermiddagen så de var väldigt varmt. Efter badet gick vi igenom hur man gör en säker gipp sedan så seglade vi en bana som kallas för nollan banan. Barnen fick också testa på att göra dubbelt halvslag och att lägga till vid bryggan innan vi avslutade dagen med båtbingo, som uppskattades väldigt mycket.

På onsdag när barnen kom var de lite molnigare ute och inte så varmt så vi började segla direkt. Vi seglade en ny bana med segelsätten bidevind halvvind och slör. Barnen som satt på bryggan och väntade på sin tur att segla övade på lite knopar.

Torsdagen var en solig och fin dag, då fick barnen testa på att segla fyrkants bana med segelsätten halvvind kryss och läns. På eftermiddagen körde vi lite teori i olika grupper, vi lärde oss bland annat lite mer sjökunskap, väjningsregler och lite fler knopar.

Fredag, sista dagen på denna härliga veckan då körde vi fyrkantsbana med kryss och läns och halvvind. På lunchen grillade vi korv och hamburgare, sedan åkte vi iväg på en anktur till hästedalen och badade, innan de var dags att plocka upp båtarna. Vi fikade tillsammans och hade diplomutdelning till alla duktiga elever.

 

Tack för denna veckan! Hälsningar från Frida och resten av instruktörsgänget.

MENY | Blogg

MENY | Nyheter

MENY | Skibenter