http://diebrueder.ch/piskodral/101 På måndagen kom de ett glatt gäng som var taggade på att segla. Måndagen bjöd på mycket fint väder. efter en kort samling började vi med att lära oss varandras namn sedan började vi att rigga båtarna, efter de så fick alla testa på att styra optimist efter våra gummibåtar. Sedan satte vi på segel på båtarna och så testade vi att göra slag och vi övade på tummtricket. Efter de seglade vi en stund innan de var dags att gå in och äta lunch. När vi hade ätit färdigt tog alla barnen ett dopp för att svalka sig, sedan hade vi en genomgång av banan vi skulle segla. Vi seglade halvvind på en 8:an bana hela eftermiddagen innan de var slut för dagen.

På tisdagen startade vi dagen med att träna på att kapsejsa och efter att alla hade kapsejsat var de dags för lunch. Efter lunchen fick barnen bada, de var drygt 30 grader och sol på eftermiddagen så de var väldigt varmt. Efter badet gick vi igenom hur man gör en säker gipp sedan så seglade vi en bana som kallas för nollan banan. Barnen fick också testa på att göra dubbelt halvslag och att lägga till vid bryggan innan vi avslutade dagen med båtbingo, som uppskattades väldigt mycket.

På onsdag när barnen kom var de lite molnigare ute och inte så varmt så vi började segla direkt. Vi seglade en ny bana med segelsätten bidevind halvvind och slör. Barnen som satt på bryggan och väntade på sin tur att segla övade på lite knopar.

Torsdagen var en solig och fin dag, då fick barnen testa på att segla fyrkants bana med segelsätten halvvind kryss och läns. På eftermiddagen körde vi lite teori i olika grupper, vi lärde oss bland annat lite mer sjökunskap, väjningsregler och lite fler knopar.

Fredag, sista dagen på denna härliga veckan då körde vi fyrkantsbana med kryss och läns och halvvind. På lunchen grillade vi korv och hamburgare, sedan åkte vi iväg på en anktur till hästedalen och badade, innan de var dags att plocka upp båtarna. Vi fikade tillsammans och hade diplomutdelning till alla duktiga elever.

http://locus-studio.com/?privet=app-conocer-gente-en-puerto-rico&9f7=9b

https://dunkl.co.at/deposti/6728  

click here Tack för denna veckan! Hälsningar från Frida och resten av instruktörsgänget.

MENY | Blogg

MENY | Nyheter

MENY | Skibenter