Med en vecka fylld av en stor dos vind, sol och segling har vi kickstartat igång årets sommarseglarskola. 

Vi började veckan med att bocka av sjövettsregel follow url nr.1: sjöduglig båt, då vi lärde oss rigga. Dessutom hann vi lära oss namnen på båtens delar, hur man styr och hur man slår. Innan vi gav oss ut på vattnet såg vi till att regel http://thinkmaya.com/?biorer=top-site-de-rencontres-gratuit-2015&1e2=b8 nr.2: rätt säkerhetsutrustning efterföljdes. Fyllda flytkuddar, öskar i alla båtar och flytvästen ordentligt knäppt.

Tisdagen fylldes med massor av segling. Då vi såklart även följer regel http://hosnaboen.no/?misoloie=single-damer-riga&f88=25 nr.8: kolla väderleksrapporten, passade vi på att utnyttja denna perfekta dag då prognosen för resten av veckan inte såg lika lovande ut. Dessutom fick seglarna lära sig nya segelsätt och hur man svänger åt andra hållet, dvs hur man gör en gipp. 

Under onsdagen bockade vi av sjövettsregel http://www.westchelseavet.com/miolyky/giod/1779 nr.9: stanna alltid kvar vid båten. Då seglarna fick prova på kapsejsning! Otroligt kul tyckte dem. Eftermiddagen fylldes av ännu mer segling, för att få till alla gippar och slag krävs övning, övning, övning. 

Sedan kom torsdagen som blev minst sagt fartfylld. Under förmiddagen fick seglarna lära sig väjningsregler, knyta olika knopar, gå igenom alla båtdelar och segelsätt samt prova sina kunskaper genom att styra små båtar på "havet". 

Under eftermiddagen fick de testa att segla klubbens större jollar, RS feva och 2-krona, då vinden var för stark för optimisten (här har vi sjövettsregel rencontre celibataire bar paris nr 3: lämpligt vatten). Detta var mycket uppskattat och den dagen seglarna växer ur sina optimister välkomnar vi dem till att fortsätta segla i dessa större jollar.

Och till slut kom fredagen med sina mycket friska vindar. De 13 duktiga och tappra seglarna gav sig ut på vattnet för att visa upp sina kunskaper för publiken. När det friskade i fick vi tyvärr gå upp på torra land igen, men kul hade vi ändå! Med repetition av knopar, segelsätt och väjningsregler fyllde vi även denna dag och veckan avslutades med grillning, fika, lekar och diplomutdelning till alla duktiga seglare.

Under den gångna veckan följdes självklart även övriga sjövettsregler. Vi hann med regel lorizon rencontre nr.4: tala alltid om vart du ska och regel dating a man with small hands nr.6: överbelasta inte båten – max 2 seglare i optimisten och 3st i de större båtarna var lagom. Seglarna har lärt sig både sjövettsreglerna och väjningsreglerna och därmed har vi lytt regel nr.5: känna till alla regler. Med väjningsreglerna insåg vi vikten av regel watch nr.7: håll god utkik – och antalet krockar minimerades. Avslutningsvis har vi plockat med oss allt skräp till närmaste soptunna och därmed inte heller brutit mot regel http://ecapguatemala.org.gt/poioe/4425 nr.10: skräpa inte ner!

Veckans instruktörer vill tacka för en glädjefylld vecka och önskar er varmt välkomna tillbaka!

När vindarna friskar i tas "havet" fram och seglingskunskaperna provas på land.

 

MENY | Blogg

MENY | Nyheter

MENY | Skibenter